INFOÇIP organizoi në datë 21 Nëntor 2023 Konferencën e Nivelit të Lartë me temë: KOHEZGJATJA GJYQËSORE NE APEL 2016-2023 dhe AFATET E GJYKIMIT TE ARSYESHEM. Në Tryezë morën pjesë krerët e institucioneve të Drejtësisë, kryetarët të gjykatave dhe përfaqësuesit e lartë  të misioneve të huaja që asistojnë Shqipërinë në sistemin e drejtësisë.

 

Drejtori i INFOCIP, Gerti Shella prezantoi gjetjet dhe theksoi nevojën për adresimin e krizës së vonesave në apel me mjete efektive për të shmangur shkeljen e te drejtave të njeriut sa i takon tejkalimit të afatit të arsyeshmën në gjykim.

 

Inspektori i Lartë i Drejtësisë, Z. Artur Metani dhe kryetarja e KLGJ, Znj. Naureda Llagami theksuan nevojen per nderhyrje me mjete legjislative per adresimin e situates se krijuar me stokun ne apel, duke menaxhuar me mire edhe burimet e pakta njerezore aktualisht nëdispozicion.

 

Konferencen e pershendeten dhe Ambasadori i Mbretesise se Holandes Z. Reinout Vos i cili ritheksoi interesin e vendit të tij për një drejtësi efektive në Shqipëri dhe avancim të objektivave të reformës në drejtësi.

 

Konferenën e adresoi edhe shefja e KiE në Tiranë,  Giulia RE, Kryetarja në detyrë e GJAJP, Znj. Valdete Hoxha, Kryekancelarja Znj. Lertida Balilaj, si konstitucionaliste dhe avokate te shquar Z. Bledar Dervishaj, Vangjel Kosta, Eduart Halimi etj.

 

Me mbështetjen e Ambasadës Holandeze, në kuadër të Programit MATRA, INFOÇIP analizoi kohezgjatjen e 37854 çështjeve gjyqësore nga gjykatat e apelit të juridiksionit të përgjithshëm. Prej tyre, 32499 moren vendim ne tre-vjeçarin 2020-2022, ndërsa 5355 shqyrtime kanë marrë vendime në 6-mujorin e parë 2023 (1 shkurt-31 Korrik) në Gjykatën e Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm, Tiranë.

 

SHKARKO RAPORTIN E PLOTE NE PDF

 

Shkarko Permbledhjen Ekzekutive SHQIP  / Download Executive Summary IN ENGLISH

 

Shkarko Rekomandimet NE SHQIP / Download Recommendations in ENGLISH

 

IMG_0598 - Copy

 

IMG_0635 - Copy

 

IMG_0700

 

IMG_0712

 

IMG_0732 - Copy

 

IMG_0756

 

IMG_0759 - Copy

 

IMG_0764

 

IMG_0766 - Copy

 

IMG_0783

 

IMG_0804

 

IMG_0809

 

IMG_0523

 

IMG_0560 - Copy

 

IMG_0563 - Copy

 

IMG_0588

 

IMG_0595

 

 

 

 

Comments are closed.

<< Kthehu ne fillim