Tirane, 8 Maj, 2018 – Znj. Kozara Kati, kryetare e bordit te AMSHC, drejtuese e Qendres Shqiptare per te Drejtat e Njeriut, perfaqesuese e AKIP mori pjese ne Tryezen e Dyte Kombetare te organizuar nga INFOCIP per hartimin e projektligjit “Per Referendumet ne RSH”. Ne kete Tryeze me pjesemarrjen nga e gjithe shoqeria civile shqiptare, Znj. Kozara Kati perfaqesoi jo vetem AMSH por edhe AKIP, se bashku me Z. Lavdosh Ferruni, Z. Andi Tepelena dhe Adriatik Lapaj.

“Parashikimet ne Kodin Zgjedhor per referendumin nuk mundesojne referendumin. ato nuk mundesojne rezultatin per te cilin Kodi Zgjedhor dhje parashikimet per referendumin qe ai permban jane votuar nga Kuvendi”, Tha Znj. Kati ne fjalen e saj. Ajo shpjegoi pervojen e AKIP per shfuqzimin me referendum te projektligjit per importin e mbetjeve ne Shqiperi. “KQZ ishte pengesa jone kryesore”, tha Znj. Kati ne fjalen e saj. “KQZ na kerkoi karten e identitit te noterizuar, per te cilen u desh nje pune shume e madhe vullnetare qe te mblidhnim mbi 50 mije firma”. Ne projektligjin e hartuar nga INFOCIP, kjo pervoje pamundesuese mbahet parasysh duke adresuar problemin permes detyrimit ligjor te KQZ per te mundesuar deri edhe financiarisht procesin e mbledhjes se firmave per nisjen e nje referndumi. Po ashtu, INFOCIP ka bere parashikime ne projektligj per perdorimin e instrumentave ligjore oderne, sikurse eshte legjislacioni per nenshkrimin elektrionik ne RSH, permes te cileve te ofrohet nje mjedis realisht mundesues per nismen referndare.

Znj. Kati pershendeti NISMEN PER REFERENDUMIN, te ndermarre nga INFOCIP qe ne vitin 2016 dhe theksoi se projektligji integral i paraqitur ne tryezen e dyte kombetare (8 Maj 2018) permban nje vizion te qarte per te mundesuar me sukses mbajtjen e referendumeve ne RSH. “E konsideroj nje niems me te vertete me shume rendesi per qytetaret…por edhe per parlamentaret qe neser do te jene qytetare edhe ata”, tha Znj. Kati. Ajo pergezoi punen e INFOCIP te cilin e e konsideroi “jashtezakonisht serioze”, por edhe rolin e eksperteve te kontraktuar nga INFOCIP per te bere te mundur perfshirjen e praktikave me te mire ne ligjin shqiptar per referendumet.

 

 

Comments are closed.

<< Kthehu ne fillim