INFOCIP po punon me KLGJ, gjyqtaret e medias dhe gazetaret profesioniste ne kuader te programit “Open Court through Press Judges” per te adresuar permes diskutimeve te hapura rrugedaljet nga problem qe has ne implementimin e saj Reforma ne Drejtesi.

 

Permes emisionit investigativ “Vetting”, i drejtuar nga gazetari i mirenjohur i gjyqesorit Xhevahir Zhabina,  dhe qe transmetohet nga Media ABC News, INFOCIP ofroi kontributin e vet per te analizuar krizen e vonesave gjyqesore qe ka shkaktuar procesi i vetingut. Numri i gjyqtareve te larguar per shkak te ketij procesi po arrin ne nivele kritike. Te penalizuarit e tjere, pervec gjyqtareve, tashme jane vete qytetaret, te cilen po zvarriten ne dyert e gjykatave, te cilat kane nga ana e tyre nje numer gjithmone e me te vogel gjyqtaresh.

 
 
veting abc news

Drejtori i INFOCIP, Gerti Shella ka argumentuar nevojen qe procesi i largimit te gjyqtareve te ekuilibrohet me prurje te reja ne sistem. PO ashtu Shella ka paraqitur opsionin e mos-rinovimit te afatit kushtetues te organeve te vettingut, duke kerkuar qe kete funknsion ta mbarte KLGJ, per nje harmonizim me te mire te politikes qe garanton mos-boshatisjen e gjyqesorit.

 

INFOCIP ka argumentuar edhe me heret publikisht se largimi i gjyqtareve provokon pashmangshmerish krizen e stokut te dosjeve, dhe kjo cenon rende besimin e publikut tek gjykatat. “Drejtesi e vonuar eshte Drejetsi e Munguar” ka pohuar Shella dhe ka inkurajuar KLGJ per te marre sa me pare masa dhe per te rikthyer besimin e publikut tek organet e drejtesise.

 
 
KLIKO NE FOTO PER PARE TE PLOTE DOKUMETARIN: ZGJATJA E VETTINGUT, DIREKT NGA ABCNEWS
 
 
shella 2 vetting

 

Comments are closed.

<< Kthehu ne fillim