Gjergj Bojaxhi, ne cilesine e nismetarit te referendumeve vendore ishte i ftuar special ne Tryezen e Dyte Kombetare te oranizuar nga INFOCIP ku u paraqit drafti paraprak ligjor i hartuar ‘Per Referendumet” ne RSH. Ai solli pervojen direkt te grupimit qe ai perfaqeson per organizimin e referendumeve vendore, madje me fokus zonal.  Referendumet dhe organizimi i tyre eshte ne dem te interesit te partive, argumentoi ai ne fjalen e tij. Ai solli pervjen e bllokimit nga bashkia dhe nga KQz te tre nismave referndare te marra ne qytetin e e Tiranes

 


“Elita ekzistuese politke, deri me sot nuk ka patur interes qe ne Shqiperi te kete referndume te iniciuara nga poshte, direkt nga populli”, tha Gjergj Bojaxhi. “Ne kete kuptim, politika eshte kundershtari kryesor i ketij projektligji”, shtoi ai. Gjergj Bojaxhi ka qene prezent edhe ne Tryezen e pare te organizuar nga INFOCIP per marrjen e nismes per krijimin e nje ligji per refrendumet ne RSH. Ai pergezoi organizaten per progresin e arritur duke kuadratuar nje draft domethenes te cilen e paraqiste ne menyre transparente ne tryeze.

 

Gjergj Bojaxhi solli eshte argumenta te tjera se perse ne fakt procesi i ligjvenies per referendumin eshte i vonuar dhe duhet adresuar me urgjence. “Referendumi mundeson ndertimin e nje debati demokratik mes paleve qe kane qendrime parimore Pro dhe Kunder mbi nje ceshtje publike”. Ai shtoi se Klasa Politike eshte nje deshtim spektakolar dhe per kete arsye duhet qe qytetaret te kene zerin e tyre, per te ndeshkuar specifikisht partine qe tradheton interesat e tyre. “Referendumi eshte nje mundesi per ta ri-segmentuar politiken”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

<< Kthehu ne fillim