I ftuar per te adresuar opinionet dhe input-et e tij profesionale ne Tryezen e Dyte Kombetare per Referendumin ishte dhe z. Ylli Manjani, ish-minister i drejtesise, njeherazi nje ze i forte ne debatin publik. Ai pergezoi INFOCIP per perpjekjen per te avancuar nismen si dhe posaçerisht per te detajuar nismat referndare sipas tipologjive specifike qe ato kane.

 

Z. Manjani solli ne retrospektive perpjekjen e vitit 2019 per te patur nje ligj per referndumet si dhe zgjidhjen e perkohshme qe iu dha problemit duke perfshire te drejten per referendum ne dispozitat e Kodit Zgjedhor.

 

Projekligji i hartuar nga INFOCIP dhe ekspertet e kontratktuar per kete qellim ka sjelle zgjidhje konkrete per te kapercyer problemin e krijuar nga mos-pasja e nje ligji per referendumet ne RSH. “Duhet të super-motivojme nismat referendare që vijnë nga poshtë”, u shpreh Manjani ne fjalen e tij.

 

Ai ofroi argumentat e tij mbi tipologjite e referendumeve. Debati profesional u orientua me pas drejt kuorumit vendimarres referendar. Prof. Dr. Migena Leskoviku, konstitucionalist u angazhua ne kete debat teknik me Z. Manjani duke sjelle nje vlere te shtuar ne diskutimin per te siguruar sa me shume inpute ne draftin e ligjit te pergatitur nga INFOCIP. Diskutimi profesional eshte i dokumentuar nga INFOCIP dhe ka nej vlere te vecante te sillet i plote ne kete faqe dedikuar procesit te konsultimit te draftit per referendumin.

 

 

 

Comments are closed.

<< Kthehu ne fillim