Ministri i Drejtësisë Ylli Manjani ka denoncuar anomalitë në sistemin e gjyqësorit në Shqipëri. Duke folur në Konferencën Gjyqësore Kombëtare, Manjani ka sulmuar ata gjyqtarë që shkelin ligjin procedural përmes vendimeve të paarsyetura apo vonesave në shpalljen e vendimeve gjyqësore. Manjani e ka kondsiderua kete nje semundje te sistemit.

Pohimi i ministrit vjen ne vazhden e masave disiplinore te marra tashme per gjyqtare qe shkaktojne vonesa te pajustifikuara ne arsyetimin dhe dorezimin e vendimeve. Problemi eshte ngritur fillimisht nga INFOCIP, permes vleresimeve tematike te ndermarra qe prej tre vitesh tashme.

“ Ka një tendencë se po punohet si për ditën e fundit dhe kjo nuk është e pranueshme. Janë ata që e mendojnë veten të larguar nga reforma në drejtësi. Shpallja e vendimeve në mënyrë të paarsyetuar është shtuar këto kohë”, u shpreh Manjani.

Ministri i Drejtësisë kërkoi nga gjyqtarët që të jenë të përgjegjëshëm në detyrën e tyre, pavarësisht se po punohet për reformën në drejtësi. Kjo nuk duhet të ndikojë në braktisjen e dhe neglizhencën e punës, tha ministri, deri në realizimin e reformës.

INFOCIP shpreh vleresimin per qasjen rigoroze qe Minitri i Drejtesise ka adoptuar mbi problematiken e vonesave ne shpalljen dhe arsyetimin e vendimeve gjyqesore. INFOCIP ishte i pari qe e ngriti kete problematike dhe evidentoi fenomenin ne te gjitha permasat e tij, si per gjykatat e karierres ashtu edhe per gjykatat e zakonshme.

 

 

 

Comments are closed.

<< Kthehu ne fillim