Tryeza e Dytë Rajonale me temë: Konsultimi publik në nivel vendor – shkëmbimi i përvojave më të mira dhe përdorimi i teknologjisë së informacionit” u mbajt në Qytetin e Korçës në datë 20 Shkurt 2023. Në takim morën pjesë përfaqësues nga bashkitë Korçë, Kolonjë, Pogradec, Maliq, Bilisht, Prespë dhe Prrenjas. Ata u përfaqësuan në nivel nën-kryetarësh. Në takim morën pjesë gjithashtu sekretarë të përgjithshëm, drejtorë të drejtorive të Buxhetit dhe Taksave, koordinatorët e konsultimit publik.

 

_MG_2005

 

Synimi i takimit rajonal të Korçës ishte ndarja e pervojave me te mira te konsultimit publik ne shkalle vendi. Nenkryetarja e Bashkise Korçe, Znj. Benila Terova paraqiti pervojen e veçante te Bashkise Korçe.  Nderkohe, ish-kretarja e Bashkise Shkoder, Znj. Voltana Ademi, njëkohësisht ekperte e INFOCIP / STAR3 ne kete komponent paraqiti metodologjine e detajuar te realizimit te degjesave sipas parashikimit ligjor, referuar edhe praktikave te avancuara qe jane implementuar me heret në Bashkine Shkodër.

 

Takimi rajonal u adresua nga Koordinatori Kombetar i STAR 3 / UNDP, Z. Artur Kurti, i cili theksoi nevojen e unifikimit te standar]tit5 ligjor ne kete proces vital per demokracine vendore.

 

_MG_2073Drejtori i INFOCIP, Z. Gerti Shella foli per nevojen e promovimit te konsutimit publik në nivel vendor permes mjeteve të reja teknologjike për njoftimin dhe dokumentimit të procesit. Ai paraqiti përvojën nga 7 bashkitë pilot që INFOCIP -STAR 3 / UNDP mbështeti gjatë vitit 2022.

 

Drejtori i INFOCIP, Gerti Shella prezantoi edhe platformen www.konsultimivendor.al si nje mjet alternativ ne dispozicion te bashive per te garantuar ligjshmerine e procesit konsultativ. Ai paraqiti përvojën më të përparuar nga 7 bashkitë pilot që INFOCIP permes STAR 3 / UNDP ka mbështetur gjatë vitit 2022.
➡️ STAR3 / Reforma Administrativo-Territoriale mbeshtetet nga Bashkimi European European Union in Albania??, Qeveria e Suedisë Embassy of Sweden in Tirana ??, Qeveria e Zvicrës Embassy of Switzerland in Albania??, Qeveria e Shteteve të Bashkuara të Amerikës USAID/Albania??, UNDP Albania?? dhe Qeveria e Shqipërisë ??.
➡️ Projekti zbatohet nga Zyra e Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim në Shqipëri (UNDP Albania,PNUD) në bashkëpunim me Ministria e Brendshme.
#PjesemarrjeneVendimmarrjenPublike
#MatjaePerformancesLokale

 

 

_MG_2045

_MG_2083

 

Comments are closed.

<< Kthehu ne fillim